Op vakantie naar Tanzania

Steeds meer mensen gaan naar Tanzania op vakantie. Maar wat valt daar eigenlijk te beleven? Tanzania staat bekend om de geweldige safari, maar waarom is dat dan daar zo speciaal? Lees gauw verder voor de hoogtepunten van dit prachtige land.

Safari

Tanzania heeft verschillende wildparken, deze zijn verschillend van grootte en hebben allemaal hun eigen (dier)specialiteit. Het is dus belangrijk om te bedenken wat je graag wil zien of ervaren, maar dat je wilde dieren zal gaan zien dat is een feit. Zo vindt elk jaar de Great Migration plaats tussen Kenia en Tanzania. Het wild dat aan dit natuurspektakel begint zijn voornamelijk wildebeesten, zebra’s, gazellen en gnoes. Door droogte vertrekken de beesten op zoek naar gras en water om te overleven. Niet alle dieren overleven deze zware tocht. Daarom worden de hoefdieren vaak gevolgd door de carnivoren als leeuwen, hyena’s en luipaarden. En dit fenomeen kan jij bewonderen vanaf een klein afstandje!

Hoogste berg beklimmen

De Kilimanjaro is een gebergte dat ligt in Tanzania en is de hoogste berg van Afrika. En wist je dat je deze berg kan beklimmen? De Kilimanjaro wordt in het Swahili ook wel ‘De glinsterende berg’ genoemd vanwege de met sneeuw bedekte top. De berg is een dode vulkaan en het hoogste punt ligt op 5895 meter. Er zijn verschillende routes te belopen, waarbij de tijd en de moeilijkheidsgraad van de tocht verschillen. Een unieke en onvergetelijke ervaring!

Ultiem ontspannen

Tanzania heeft van alles te bieden, zo ook de ultieme plek om even helemaal te ontspannen: Zanzibar. Op Zanzibar is het het hele jaar warm en zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 24 en 28 graden. Het eiland wordt daarom ook steeds populairder als winterzonbestemming. Je krijgt hier geen genoeg van de parelwitte zandstranden, palmbomen en het kristal heldere zeewater. Vergeet niet je snorkel mee te nemen want de onderwaterwereld is hier dus goed te bewonderen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de mogelijkheden in Tanzania? Breng dan een bezoek op de website van Tanzania specialist.